Bizi izleyin


MIP ve Quantorform şirketleri,  Alüminyum Ekstrüzyon endüstrisine yönelik komple CAD/CAM/FEA çözümleri sunmak için stratejik anlaşma imzaladı

8 Mayıs, 2012 - MIP Ltd. Şti., Alüminyum Ekstrüzyon Kalıp Teknolojisine yönelik komple bir  CAD/CAM/FEA çözümleri sunmak için Quantorform şirketi ile tüm dünyayı kapsayan bir stratejik ittifak içine girdiklerini açıkladı. MIP ve Quantorform şirketleri böylece, Ekstrüzyon Kalıp üreticilerinin, her geçen artan, daha kaliteli, daha ucuz ve daha hızlı kalıp üretilmesi isteklerini karşılamak için kolları sıvadı. İki şirketin bu alandaki iki ana ürünü, MIP'in "ExtrusionPower" ürünü ve Quantorform'un "QForm-Extrusion" ürünü, Alüminyum Kalıp Tasarımı üreticilerinin karmaşık tasarım, üretim ve analiz problemlerini çözmekte  kullanılacak.
 

"Alüminyum Ekstrüzyon Kalıp üreticilerinin her geçen gün kalite ve hız gereksinimleri artmakda" diyor, MIP şirketinin teknik müdürü Yük. Mak. Mühendisi Sinan Akyar ve sonra devam ediyor "Günümüzün, rekabet ortamı ve ucuz fiyat baskısı gibi ekonomik sorunlar, Alüminyum Ekstrüzyon Kalıp üreticilerini, kalıplarını daha kolay ve hızlı üretmek için çözüm aramaya zorlamaktadır. Henüz kalıp üreticilerinin büyük bir çoğunluğu bu gereksinimi gidermek için hala ya 2-Boyutlu yazılımları, ya da standart 3-Boyutlu CAD çözümlerini kullanmaktalar.  ExtrusionPower ve QForm-Extrusion çözümleri, kalıp tasarım ve üretimi sınırlayan bu eski tip zor CAD yazılımları yerine "Alüminyum Ekstrüzyon Teknolojisi"  bazlı modern CAD yazılımlarını kullanıcılara sunmaktalar. İnanıyoriz ki,  öğrenmesi ve kullanımı kolay çözümlerimiz, Alüminyum Ekstrüzyon dünyasında artık standard CAD/CAM/FEA yazılımı olarak kabul olacaktır".
Orta zorlukta komple bir Ekstrüzyon kalıbı,  ExtrusionPower yazılımı sayesinde, geçiş uzunlukları, kaynama havuzu, zıvana, ayaklar, gözler, ilişkili 2 Boyutlu çizimler gibi tüm Ekstrüzyon kalıbı özelliklerine uygun olarak  3-Boyutlu olarak 1 saatin altında tasarlanabilmektedir. Kalıp tasarımı bittikten sonra bu 3-Boyutlu kalıp modeli, profil sıcaklıkları, düzenli çıkış hızları, istenen pres güçleri, temas gerilmeleri ve diğer durumların analizi için QForm-Extrusion yazılımı ile analiz edilir. Bu bilgiler ışığında, kullanıcı herhangi bir akış dengesizliğinin nedenlerini saptayabilir ve en iyi verimi elde etmek için "ne yaparsam - ne olur" yöntemi ile gerekli düzeltmeleri yapabilir.
Quatorform şirketinin müdürü Dr.Sc.Nikolay Biba şöyle söylüyor " ExtrusionPower da tasarımcının oluşturduğu ekstrüzyon kalıbının 3-Boyutlu katı modeli, QForm-Extrusion programına gönderilerek metal akışın FEA simülasyonu yapılır ve kalıbın sanal olarak ayarı yapılır. Tasarımcı kısa sürede tasarladığı kalıbın kalitesi hakkında bilgi edinir ve duruma göre gerekli değişikleri yaparak QForm-Extrusion a tekrar yollayarak kalite testi yapabilir. Böylece ayarlanmış kalıbın test edilmiş geometrisi üretim için hazır hale gelir".
Büyük işletmelerin yanında, çözümler aynı zamanda, rekabet olanaklarını arttırıp, daha ucuz, daha kaliteli ve daha hızlı  üretip dış ülkelere açılmak isteyen,  küçük- ve orta büyüklükteki işletmeler  için de ilginç. İki ürüne de yıllık bir ücret ödenerek, kiralık olarak sahip olmak da mümkün.  Şu anda dünya üzerine yayılmış bir çok şirket, günlük ekstrüzyon kalıbı üretiminlerinde bu ürünleri  kullanmakta.

MIP üzerine
1994 yılında kurulan MIP Ltd ("Manufacturing Integration Products" sözcüklerinin baş harfleri), kalıp tasarımı, makine mühendisliği, üretim ve ürün veri yönetimi alanlarına yönelik, güçlü ve kullanımı kolay CAD/CAM/PDM çözümleri üretmektedir. Geniş tecrübe ve dünya çapında yüzlerce kurulu çözümleri  ile, MIP ürünlerini kendi büroları ve bayi ağı üzerinden müşterilerine ulaştırmaktadır.
ExtrusionPower, Alüminyum Ekstrüzyon kalıp tasarımında kullanılan, kalıp tasarımı teknolojisi içeren 3-Boyutlu bir CAD yazılımıdır. Komple Kalıp seti tasarımına getirdiği modern direk modelleme yapısı ile, yenilikçi bir uygulama arayan kalıp üreticilerin arzuladığı lider yazılımdır.
En son haberler, bilgiler ve ürün tanıtımları için şirketin internet sitesini ziyatet edebilirsiniz http://www.mip-group.com/turkey
 

Quantorform üzerine
QuantorForm Ltd.  alüminyum profiilleri ekztrüzyon simülasyonu  ve optimizasyonu "QForm-Extrusion" ve metal dövme simülasyonu "QForm 2D/3D" yazılımlarının üreticisidir. QForm sonlu elemanlar yazılımının bazı, akış teorisine dayanan,  metal basınç prosesi simülasyonudur. Yetmişli yıllardan beri, Prof. G.Ya. Gun  ve yardımcıları, Moskovodaki Çelik ve Alaşımları enstitüsünde bir metal dövme simülasyonu üzerine çalışmaktaydılar. Daha sonraları bu çalışmalar daha da geliştirilerek, haddeleme, dövme ve ekstrüzyon alanında uygulanan bir simülasyon yazılımına dönüştürüldü.
QForm-Extrusion, içi dolu, yarı dolu ve içi boş profillerin ve çok delikli kalıpların simülasyonunda kullanılır. Ekstrüzyon yapılan malzeme, alüminyum alaşımları, pirinç, çelik ve diğer metaller olabilir.
QForm , 2007,2009 ve 2011 yıllarında yapılan piyasadaki değişik ekstrüzyon simülasyon yazılımları resmi kıyaslamalarında çok başarılı olup, hep ön sıralarda yer almıştır.
En son haberler, bilgiler ve ürün tanıtımları için şirketin internet sitesini ziyatet edebilirsiniz http://www.qform3d.com/